31-07-2017

Kabinet repareert koopkracht niet in 2017

Het kabinet gaat dit jaar de tegenvallende koopkracht niet repareren. ĎDat kunnen we niet, het is niet uitvoerbaarí, zei minister van FinanciŽn Jeroen Dijsselbloem woensdag in de Tweede Kamer. De bewindsman zei dit als reactie op partijen die erop wezen dat het koopkrachtbeeld dit jaar veel slechter is dan voorzien in de Miljoenennota.

Volgens de laatste ramingen neemt de koopkracht dit jaar met gemiddeld 0,3% toe tegen 1% in de Miljoenennota. Dat komt doordat de inflatie veel hoger uitvalt: 1,6% in plaats van 0,5%. Gepensioneerden en alleenverdieners gaan er daardoor zelfs reëel 0,1% op achteruit. Tegelijkertijd boekt Dijsselbloem een forse structurele meevaller van bijna €8 miljard als gevolg van veel hogere dan toen voorziene economische groei: 2,1% tegen 1,7% van het bruto binnenlands product. Het demissionair kabinet wil in augustus nog wel sleutelen aan het koopkrachtbeeld voor volgend jaar. Volgens ramingen van het Centraal Planbureau zou die voor uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden nog met 0,1% dalen. Dijsselbloem verwacht niet dat het om zulke grote bedragen gaat als in de afgelopen jaren, toen gemiddeld €1 tot €2 miljard nodig was voor koopkrachtreparatie.

Bron Accountancyvanmorgen

Vrijblijvend contact opnemen

Trude Prins

De accountants van Bollard zijn betrokken bij uw zaak en bewandelen met u de financiŽle weg die bij u past.††

Meer informatie

Simona Henny Ė Martisova MSc

Belastingadviseur

Wilt u advies over uw belastingen, boekhouding of salarisadministratie? Wij helpen u graag.†

Meer informatie

Martin Vrolijk

Belastingen en aangiftes kunnen u de nodige hoofdbrekens bezorgen. Met de belastingadviseurs van Bollard is dat verleden tijd.

Meer informatie

Michelle Elion - Franchimon

Uw cijfers zijn onze zorg. Zodat u als zzpíer of MKB-bedrijf uw tijd aan ondernemen kunt besteden.†

Meer informatie

Advies aanvragen

Contacteer vrijblijvend onze experts